PROJECT JANSEN TECHNIEK
Voor een nieuwe locatie in Putten wilde Jansen Techniek - een familiebedrijf in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie- een plek creëren die de bedrijfscultuur zichtbaar maakt in een stoere, maar ook warme setting. Daarnaast was de wens om ontmoeting en samenwerking tussen assemblage- en kantoormedewerkers te vergroten. 

Dankzij een nauwe samenwerking tussen de klant, Bouwbedrijf Timmer, Installatiebedrijf Groen, Haklander Interieurbouw en STUDIO THO voor het interieurontwerp is een werkomgeving gerealiseerd die voor meer verbinding zorgt. Het karakter van het bedrijf komt tot leven door de toegepaste vormen, materialen en kleuren. Het entree- en hospitality gebied (de kantine) zijn de voornaamste ontmoetingsplekken, waarbij de kantine centraal ligt tussen de transparante, maar toch rustige werkplekken. De showroom en assemblageruimte zijn meer betrokken bij de kantoorfuncties en bieden een ruime en goed verlichte werkomgeving.

Er is ook ingezet op duurzaamheid in dit project. Zo heeft het pand een duurzaamheidsslag gehad en is bij het interieurontwerp rekening gehouden met toekomstig gebruik. Daar waar mogelijk zijn meubels hergebruikt, soms in een nieuwe gedaante door een make-over.

“Het ontwerp springt er echt uit. Het hout geeft warmte aan onze koude, technische producten en de schuine vormen voegen iets extra’s toe aan de ruimte. De mensen zijn blij en als je blij bent, werk je ook beter. Nu is het Jansen Techniek 2.0.” Aldus Ria Jansen en Gijsbert Doppenberg.

Dit project laat zien dat het fysieke kantoor een sleutelrol speelt in organisaties. Een sterk kantoorontwerp bevordert de betrokkenheid en draagt bij aan het realiseren van de bedrijfsambities. 

PROJECT: Jansen Techniek
LOCATIE: Putten
ONTWERP: STUDIO THO (Marlies Thomassen) i.s.m. Haklander Interieurbouw
UITVOERING: Haklander Interieurbouw, Bouwbedrijf Timmer, Installatiebedrijf Groen
FOTOGRAFIE: Tim Meijer 

You may also like

Back to Top